قهوه اسپرسو چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

espresso

اگه می خواید قهوه خوری حرفه ای باشین باید با شکل های جور واجور قهوه و روشای خاص نوشیدن هر نوع اون آشنا باشین. در این مقاله روی قهوه اسپرسو تمرکز میکنیم.

به گزارش آلامتو و به نقل از ما؛ همونجوریکه شاید آمریکائیا واسه ریختن مایونز روی هات داگ اروپائیا رو مسخره کنن، ایتالیائیا هم اونا رو مسخره می کنن چون چگونگی درست نوشیدن اسپرسو رو بلد نیستن و با آداب سنتی اون آشنائی ندارن.

در همین رابطه، لوکا دی پیترو، موسس و گرداننده کارخانه قهوه سازی Tarallucci e Vino در نیویورک، اصول درست نوشیدن یه فنجون اسپرسو رو توضیح داده که می تونین در ادامه این مطلب بخونین.

با اسپرسو آشنا شید

در همه نوشیدنیای جدا شده از قهوه، دانه قهوه ثابته و به خودی خود تنوعی نداره. اما چگونگی بو دادن، آسیاب کردن و روش جفت و جور اون مثل دم کردن، فرنچ پرس یا اسپرسوست که شکل های جور واجور جورواجور نوشیدنیای قهوه رو می سازه.

دستگاه اسپرسو ساز واسه کوبیدن دانه قهوه از فشار ۶۰ کیلوگرم بر هر اینچ مربع (۲٫۵۴ سانتی متر) استفاده می کنه. هر یک فنجون اسپرسو شامل ۷ گرم قهوه س که نباید بیشتر از ۲۵ ثانیه دم کردن اون طول بکشه.

«دی پیترو» هم اینکه بیان داشته که اسپرسو نباید تلخ شده و تپش قلب بسازه. : «یکی از اشکالاتی که خیلی از کافی شاپای الان دارن اینه که از ۱۸ تا ۲۰ گرم قهوه واسه جفت و جور اسپرسو استفاده می کنن. اونا دو تا سه برابر بیشتر از اندازه استاندارد قهوه رو به مشتری ارائه میدن. این موجب می شه تا قهوه طعم بسیار تلخی داشته باشه.»

خودخواه باشین

ایتالیاییا روی قهوه خود حساسیت بالایی دارن و نوشیدن اون رو بسیار مهم تلقی می کنن. به گفته «دی پیترو»، کافی شاپای الان تصور می کنن اگه از وسایل محلی واسه آسیاب کردن و بو دادن قهوه استفاده کنن، نوشیدنی ای که جفت و جور می کنن هم به همون اندازه خوب می شه. اما این فقط بخشی از ماجراست. اگه قهوه به روش درست جفت و جور نشه، خیلی سریع حالتی از ماندگی به خود گرفته و طعمش تغییر می کنه. پس، برخلاف باور غلط خیلی از آدما که تصور می کنن قهوه باید تلخ باشه، باید بدونین که این نوشیدنی باید طعم خوب داشته باشه.

به طور اختصاصی واسه شما درست شده باشه

«دی پیترو» توضیح میده که اسپرسو به معنی فشار دادن و چلاندنه و باید مخصوص شما جفت و جور شه. یعنی پس از سفارش، در کوتاه ترین زمان جفت و جور و سرو شه.

سفارش دادن در کافی شاپ

یه ایتالیایی اصیل با احتمال خیلی کم به کافی شاپ رفته و یه فنجون اسپرسو سفارش میده.

سریع نوشیدن اون

اسپرسو رو باید سریع بخورین. بهتره روی اون کِرِما هم باشه. کِرِما یه لایه خامه ای از روغن قهوه س که مثل درپوش واسه اسپرسو عمل کرده و عطر اون رو درون نوشیدنی حفظ می کنه. البته باید به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که این کف یا فرم خامه ای خیلی سریع پراکنده شده و از بین میره.

هیچوقت اسپرسویی که روی اون خامه نبسته (کِرِما) بخورین

واسه نوشیدن اسپرسو باید به دستگاه ساخت اون نزدیک باشین چون خامه ای که رویش بسته می شه به سرعت پراکنده شده و از بین میره. واسه همینه که عاشقان و معتادان قهوه هیچوقت تلاش نمی کنن اسپرسو رو پشت میز یه کافی شاپ سفارش بدن. واسه نوشیدن اسپرسو بهتره نزدیک کانتر کافه یا آشپزخانه باشین.

اسپرسو رو هر وقتی میشه نوشید اما مثلا نمی تونین پس از صبحونه یه فنجون کاپوچینو سفارش بدید.

نوشیدنیایی مثل اسپرسو رو در هر ساعت از شبونه روز میشه نوشید اما کاپوچینو فقط مخصوص صبحانه س و بیشترین حد تا ۱۱ صبح می تونین اون رو بخورین. در ایتالیا اگه پس از صبحونه کاپوچینو بخورین، با تعجب به شما نگاه می کنن. دلیلش هم اینه که نوشیدنیای شامل شیر واسه صبح و صبحونه ساخته شدن.

به اسپرسو شیر اضافه نکنین

اگه به اسپرسو خود شیر اضافه کرده و اون رو به اسپرسو ماکیاتو تبدیل کردین، دیگه نباید اون رو پس از ساعت ۱۱ صبح بخورین.

به اون به عنوان بخشی از زندگی نگاه کنین نه مناسبت خاص

بعضیا تصویر می کنن که اسپرسو رو باید با مراسم خاصی خورده و اون رو مزه مزه کنن. اما اینطوری نیس. اسپرسو جزو نوشیدنیایی نیس که در کافه سفارش داده و منتظر باشین تا باریستا اون رو براتون بیاره. بلکه روشی از زندگی حساب می شه که باید با سرعت اون رو نوشید و از طعمش لذت برد.

اندازه مصرف کافئین در روز

خواص قهوه سبز واسه لاغری

ما قهوه نوشیدنی